Maritiem archeoloog dr. Yftinus van Popta geeft twee lezingen in de FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord over scheepsrampen op de Zuiderzee. Als eerste staat op donderdag 10 maart de opgraving centraal van de Queen Anne, een vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip. Sinds de opgraving van het scheepswrak bij Rutten heeft van Popta uitgebreid onderzoek gedaan en op deze avond deelt hij de laatste stand van zaken rond het schip.

Op 7 april vertelt van Popta over de fascinerende zoektocht naar de achtergrond van de scheepsramp van binnenvaartschip ’De Hoop’ van schipper Dinkla. Het schip verging in december 1909 dichtbij Lemmer.

De lezing op 7 april worden georganiseerd door samenwerking tussen FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurhistorisch Centrum Noordoostpolder, Canon De Noordoostpolder en Vereniging Vrienden van Schokland.

Donderdag 7 April
Aanvang 20.00 uur,
FlevoMeerBibliotheek
Harmen Visserplein 5, Emmeloord,
Gratis toegang


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *