LET OP: In verband met grote belangstelling is besloten uit te wijken naar: MFC Nieuw Jeruzalemkerk Emmeloord

Auteur Eva Vriend spreekt donderdag 25 april om 20.00 uur in MFC Nieuw Jeruzalemkerk Emmeloord over haar nieuwe boek ‘Het eiland van Anna’.

Eva Vriend

Verbonden

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich in alles verbonden met Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevopolder. Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna’s grootouders. Tot de overheid in 1859 besloot om het eiland te ontruimen. Later, met de afsluiting en inpoldering, verdween het voorgoed van de kaart. Maar dit betekende allerminst het einde van het Schokker verhaal voor Anna en voor vele duizenden nazaten.

‘Het Eiland van Anna’. Foto: Atlas Contact

Eva Vriend (1973) is historicus en schrijver. Ze groeide op in Noordoostpolder. Haar bestseller ‘Het nieuwe land’ (2013), over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, werd genomineerd voor de Brusseprijs en de Libris Geschiedenis Prijs. In 2015 verscheen ‘De helpende hand’. In 2020 verscheen ‘Eens ging de zee hier tekeer’. De laatste twee boeken stonden op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs en werden ook als tv-serie uitgezonden.

Samenwerking

Deze lezing wordt gehouden in samenwerking met Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Stichting Canon De Noordoostpolder, Vrienden van Schokland en met steun vanuit gemeente Noordoostpolder. Deze samenwerking is erop gericht de geschiedenis van de Noordoostpolder onder de loep te nemen.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar, de lezing begint om 20.00 uur. De toegang tot de lezing is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje is reserveren gewenst. Een kaartje reserveren kan via de site van de bibliotheek.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *