Donderdag 25 april hield Eva Vriend in een zaaltje van de Nieuw Jeruzalem kerk te Emmeloord een lezing over haar nieuwe boek ‘het eiland van Anna’. Het is het vierde boek van de Emmeloordse. 

De avond was mede georganiseerd door het CHC (Cultuur Historisch Centrum) samen met de FlevoMeer bibliotheek, Stichting Canon De Noordoostpolder en de vrienden van Schokland.

In de lezing van bijna een uur vertelde Eva Vriend waarom ze dit onderwerp heeft gekozen. Waarom ze koos voor hoofdpersoon Anna Diender, die niet op Schokland is geboren en wat het inhoudt als je voorouders wel op het voormalige eiland hebben gewoond. Uiteindelijk blijkt dat bij veel Schokker nazaten het Schokland DNA nog erg diep zit.

Het publiek in het uitverkochte zaaltje kon tijdens de pauze het boek kopen en Eva Vriend signeerde daarbij. Hierna kwamen nog enkele vragen uit het publiek en werd de avond afgesloten. ‘Het eiland van Anna’ blijkt nu al een groot succes want de recensies zijn lovend en ook de verkoop gaat erg goed!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *